Grad Kastav

Uskrsna čestitka Gradonačelnika Grada Kastva

23.04.2014


Dana 20. travnja 2014. slavimo najveći kršćanski blagdan, dan Kristova uskrsnuća, pobjede i spasenja – USKRS!  

 

 

Ovu priliku koristim da svim vjernicima našega grada poželim dobro zdravlje i sreće. Neka nam ljudske vrednote poput ljubavi, zajedništva i radišnosti ispune svakodnevicu i život u ovoj lijepoj zemlji učine boljim za sve naše sugrađane.

Svim ljudima dobre volje izražavam najljepše želje povodom blagdana USKRSA.

  SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Gradonačelnik : 

Ivica Lukanović, dipl.ing.građ.

 

Prilog: 
Novosti
Kalendar događanja
Zanimljivosti

Turistička zajednica podijelila sadnice cvijeća stanovnicima stare jezgre

21.04.2014

Stanovnicima stare gradske jezgre i privatnim iznajmljivačima s područja grada Kastva, Turistička zajednica grada Kastva podijelila je u srijedu 16.04. sadnice cvijeća u sklopu ekološko-edukativne akcije „Volin Hrvatsku - Volin Kastav“. Podjela sadnica organizirana je ispred ureda TZ Kastav. 
Riječ je o projektu koji se organizira već godinama kako bi okućnice, balkoni i prozori izgledali što ljepše, a boravak svim posjetiteljima bio što ugodniji.
 

Novosti

Učenici OŠ Milan Brozović posjetili Europski parlament

16.04.2014
Učenici osnovnih škola iz Kastva (Osnovna škola „Milan Brozović“ Kastav) i Rijeke (Osnovna škola „Dolac“ Rijeka) posjetili su Europski parlament u Bruxellesu. Radi se o skupini od 13 učenika i učenica u dobi od 13 i 14 godina u pratnji njihovih 5 profesorica. Povodom posjeta Europskom parlamentu učenici su pripremili 766 likovnih radova, po jedan za svakog zastupnika u Europskom parlamentu. Hrvatskim zastupnicima su osobno uručili svoje radove, a pripremili su i prezentaciju o svom mjestu i osnovnoj školi koju pohađaju.
Novosti
Zanimljivosti

Raspored baja za krupni otpad

16.04.2014

U skladu s Pravilnikom o električnom i elektroničkom otpadu, svi električni i elektronski uređaju NE SMIJU SE ODLAGATI u baje za glomazni otpad, već se moraju odložiti odvojeno.
BESPLATNU USLUGU ODVOZA može se naručiti kod koncesionara - tvrtke „METIS“ d.d. na besplatni telefon broj 0800-00-51, te će isti EE otpad preuzeti kod kaše kuće. Usluga se pruža tokom cijele godine.
Zbrinjavanje električnog i elektroničnog (EE) otpada
0800 0051
Radno vrijeme: 07:00 -15:00 sati

Informacije

Svibanj

15.04.2014
JELENINA -
Jelenina je blagdan zaštitnice Kastva sv. Jelene. Uz vjersko slavlje kojim se obilježava taj dan, u prijašnja se vremena toga dana održavao i velik sajam, koji je uz Belu nedeju bio jedan od četiri kastavska godišnja sajma. Danas je taj dan popraćen izložbenim i kulturno-zabavnim sadržajima.
Kalendar događanja

Travanj

15.04.2014
OCJENJIVAČKI SUSRET VINARA KASTAVŠTINE - nastao je iz potrebe da se očuva stoljetna vinogradarska i vinarska tradicija ovoga kraja. Kastavština je poznata po belici, bijelomu vinu koje se proizvodi od grožđa dozreloga na trsju kastavskoga krša. Da bi se očuvala ova autohtona vrsta, 2006. je godine osnovana Udruga ljubitelja vina Belica. Vina kastavskih vinara kušaju i ocjenjuju predstavnici Hrvatskoga sommelier kluba, a na Mali se Uskrs svečano proglašavaju najbolja vina i najuspješniji vinari.
Kalendar događanja

Stranice